7. Dive In kup


SRD Harpun 7. Dive In kup organizirao je u subotu, 04. svibnja 2019. godine, u širem zadarskom akvatoriju usprkos ekstremno lošim vremenskim uvjetima. Već u noći počela je lagana kiša kojoj se ubrzo pridružila i grmljavina. To međutim nije omelo natjecatelje da isplove na more u potrazi za ribom. Cipar, Italija, Crna Gora, San Marino, Slovenija, Hrvatska, i po prvi puta Tunis i Rusija imale su svoje predstavnike na ovom natjecanju.

Čim je dan znak za start, ribolovci su se raštrkali po zoni, međutim, uz ovako ekstremne uvjete teško je bilo predvidjeti konačan ishod jer se riba u ovakvim uvjetima povlači u dubinu i mijenja boravište, pa je sav pregled terena koje su ekipe poduzele u prethodnim danima postao upitan.  Unatoč tome kao i svaku godinu uhvaćeni su prekrasni primjerci trofejnih riba, od strane vrhunskih ribolovaca koji su pristupili natjecanju.

Prve vijesti, koje stižu oko sat vremena nakon početka natjecanja, govore da se ipak dobro lovi riba, što daje nadu da će natjecanje ipak biti napeto. Oko dva sata pred završetak natjecanja odjednom je počelo puhati jako jugo, dodatno otežavajući uvjete na moru. Najviše je problema uzrokovalo na povratku, s obzirom da su već umorni natjecatelji morali ići okomito na valove da bi stigli do mula ispred Famous Beach&Grill bara gdje je zakazano vaganje, ručak, proglašenje pobjednika i after party. Imajući to u vidu, natjecateljima je omogućeno dodatno vrijeme za povratak. Tek kad su se svi sretno vratili i privezali brodove, vaganje i razrješenje pitanja pobjednika moglo je početi. 

Paralelno s vaganjem dijelile su se i nagrade koje su omogućili sponzori: Dive In, SeaHelp, Humminbird, Vinarija Benčić, Fost Novi, Vaga Servis, Vina Glavica, Arbacommerce, Extremo, CISS shop, Granda, Printshop, Meister, Subcraft, Santa i RedBull. 

Na kraju, vaga je rekla sljedeće:


  1. Dive In Croatia de Periska (Barešić, Fatović, Musulin) - 46.865 bodova
  2. Doktori (Reinić, Buratović, Babić) - 24.745 bodova
  3. Strožanac (Kesić, Pavić, Sokol) - 21.295 bodova
  4. Team Podemos (Claut, Croselli, Bisulli) - 20.690 bodova
  5. DSNM Volosko 1 (Kamenski, Tomić, Žic) - 16.855 bodova


Nagradu za najmlađeg natjecatelja ponio je Josip Mustapić, a nagradu za najstarijeg natjecatelja uzeo je Neven Rajić. Nagradu za najveću ribu natjecanja uzeo je Mate Barešić koji je ulovio ugora teškog čak 16.1 kg, dok je Stefano Claut ulovivši kavalu tešku 2.6 kg pokupio nagradu za najvrijedniju ribu natjecanja.

Valja posebno istaknuti nastup ekipe iz Tunisa, predvođene njihovim državnim prvakom Khaledom Ghomrassijem koji je iz daleke Afrike stigao u Zadar čak 8 dana prije samog natjecanja i pretraživao ribolovnu zonu. Na kraju su ulovili 4 validne ribe i pretekli mnoge domaće ekipe. Zapažen je i nastup ciparskih lovaca, koji su poznati kao izuzetni "dubinaši", tjelesno jako spremni i sposobni loviti više sati preko 40 metara dubine. Međutim, protiv Dive In Croatia de Periska, u sastavu Mate Barešić i Luka Fatović,  ovaj put nitko nije imao šanse. Velike kavale, šarag od 1.3 kg, škrpina od 2.3 kg, već spomenuti ugor, ukupno 25 validnih riba jednostavno su bile previše za sve ostale.

Ovaj kup dobra je najava Svjetskog prvenstva za klubove koje će SRD Harpun organizirati 2020. godine u Zadru, a domaći podvodni ribolovci imat će priliku isprobati zadarski akvatorij na natjecanju još jednom prije toga - u drugoj polovici lipnja kad se održava ekipno državno prvenstvo.

Galerija fotografija  ||  Poredak po ekipama

   

Postavili smo galeriju fotografija nekih ''random'' odijela koja smo radili u zadnje vrijeme, koja nisu baš uobičajena, te koja nemamo u standardnoj ponudi. Na ovaj način bismo htjeli objasniti da smo u mogućnosti ispuniti i najzahtjevnije želje kupaca, jer sami proizvodimo naša odijela i možemo se posvetiti svakom kupcu pojedinačno.

POGLEDAJ GALERIJU

Hrvatski Italiano Español English

dive-in.com.hr koristi kolačiće (cookies)

Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića Opširnije o kolačićima

Nastavi