Mokra odijela Dive IN

Ronilačko odijelo u svojoj osnovi je izolator, ono nije ono što grije ronioca nego je to toplina vlastitog tijela. Podvodni ribolovci koriste tzv. mokra odijela, što znači da određena količina vode uđe u odijelo i zagrije se na tjelesnu temperaturu.

U užem smislu, podvodni ribolovci koriste tzv. lišo, i špakato odijela. Obje vrste odijela oblače se uz pomoć sapunice koja se ulije u odijelo kako bi lagano i bez naprezanja klizilo preko kože.

Lišo odijela glatka su sa unutarnje i vanjske strane, pružaju izvrsnu izolaciju i vrlo su udobna. Dive In koristi isključivo najbolje lišo materijale – Heiwu i Daiwabo, koji su izuzetno udobni, otporni na tlačenje kod dubljeg ronjenja i dovoljno izdržljivi i otporni na oštećenja. Lišo odijela su isključivo ljepljena, a Dive In koristi isključivo najkvalitetnija ljepila na tržištu te na sve spojeve daje godinu dana garancije. Jakete imaju nekoliko vrsta kopčanja, a jedno od popularnijih je čičak­traka kojom možemo regulirati visinu hvata. Kako su lišo odijela u osnovi crna, moguće im je posebnim bojama dati maskirni dezen po želji klijenta.

Na mjesta na kojima se očekuje veće habanje, poput laktova, koljena, ili područja prepona, često se stavljaju pojačanja špakato neoprena kako bi se povećala trajnost odijela, ili kako bi se spriječio škripavi zvuk koji se javlja ako se površine odijela dodiruju prilikom raznih pokreta. Kako se prilikom napinjanja podvodne puške na odijelo stavlja veliko opterećenje, u jaketu se sa unutarnje strane posebno dodaje pojačanje na prsima kako bi se vjerojatnost oštećenja odijela uslijed napinjanja svela na minimum.

Liša ronilačka odijela izrađena po mjeri vrh su ponude Dive In­a, a u suradnji s vrhunskim ribolovcima iz cijele Europe konstantno se radi na njihovom unapređenju.

Špakato odijela mogu biti lišo­špakata i bifoderata. Bifoderato odijela, kao što im samo ime kaže, imaju tkaninu s obje strane. To ih čini manje osjetljivim na oštećenja i može ih se obući i bez korištenja sapunice. Rješenja na tim odijelima slična su kao i na ostalim špakato odijelima – pojačanja na koljenima i laktovima od kanoko neoprena, a sustav kopčanja jakete može, osim već spomenute čičak trake, biti i klasična kopča koja je vrlo sigurna i lako se otkopčava i zakopčava.

Bifoderato odijela su ljepljena i šivana.

Lišo­špakato odijela najraširenija su i najpopularnija vrsta odijela među podvodnim ribolovcima.

Sa unutarnje strane ona su glatka, dok je s vanjske strane sloj tkanine sa zadanim maskirnim dezenom. Ova odijela kompromis su između izdržljivosti, otpornosti i udobnosti. Zahvaljujući tkanini s vanjske strane najbolji su odabir za ribolov u kraju obzirom da su vrlo otporna na struganje o stijene i slične nezgode koje se prilikom lova učestalo događaju, a često se i dodatno ojačavaju kanoko neoprenom na koljenima i laktovima.

Dive In u ponudi ima nekoliko različitih maskirnih dezena lišo­špakato odijela: svijetlo smeđi, zeleni, i crveni, tj. maskirne šare Škrpun,  Šarag, i Škrpina. Svi oni značajno potamne kad se smoče i savršeno se uklapaju u kamene, pješčane, travnate, ili kombinirane vrste terena. Klijenti su stoga u mogućnosti izabrati onu šaru koja najviše odgovara terenu na kojem najčešće rone, a po želji jedno odijelo može se izraditi i od različitih maskirnih dezena, pa npr. rukavi mogu biti zeleni, torzo crveni, a kapuljača smeđa.

Neovisno o različitim maskirnim dezenima, sva lišo­špakato odijela su ljepljena i šivana, a vrsta kopčanja jakete može biti čičak traka ili standardna kopča. Lišo­špakato odijela izrađena po mjeri i s drugim posebnim zahtjevima klijenata jedan su od najprodavanijih artikala u Dive In­u, i čest odabir ribolovaca koji već imaju određeno iskustvo i znaju kakvo im točno odijelo treba.

Poseban dodatak koji se može dodati na bilo koju vrstu odijela i koji postaje sve popularniji među roniocima je tzv. pišarjola. Mokrenje van odijela ima mnogobrojne prednosti: ne dolazi do pothlađivanja ronioca, higijenskije je i zdravije.

   

Postavili smo galeriju fotografija nekih ''random'' odijela koja smo radili u zadnje vrijeme, koja nisu baš uobičajena, te koja nemamo u standardnoj ponudi. Na ovaj način bismo htjeli objasniti da smo u mogućnosti ispuniti i najzahtjevnije želje kupaca, jer sami proizvodimo naša odijela i možemo se posvetiti svakom kupcu pojedinačno.

POGLEDAJ GALERIJU

Hrvatski Italiano Español English

dive-in.com.hr koristi kolačiće (cookies)

Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića Opširnije o kolačićima

Nastavi